Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Garnalencurry met lente-ui en limoen

Indiener: petra
Categorie : Hoofdgerechten Vis
Keuken: Indiaas
Rating : 4.0
Hits : dit recept is 172 keer bekeken


Ingredienten

  1 1/2 dl kokosmelk
  3 lente-uitjes, in ringen
  3-4 gedroogde chilipepers, verkruimeld
  2 sjalotjes, fijngesneden
  1/2 theelepel gemalen koriander
  1/2 theelepel gemalen komijn
  2 teentjes knoflook, fijngesneden
  3 eetlepels olie
  600 gram grote rauwe Chinese garnalen, ongepeld of 350 gram grote gepelde gekookte garnalen
  3 limoenblaadjes, heel fijngesneden
  2 eetlepels fijngehakte ongezoute pinda
  1-2 eetlepels vissaus
  2-3 eetlepels grofgesneden (Thaise) basilicum

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Pel de rauwe garnalen, maar laat het staartstukje zitten. Verwijder de zwarte darm aan de rugkant van de garnaal en snijd de garnalen tot aan het staartstukje door. Bak de rauwe garnalen 2-3 minuten in 1 eetlepel olie, schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de knoflook, komijn, koriander, sjalot en chilipepers ongeveer 3 minuten. Voeg kokosmelk, lente-ui, limoenblad en pinda's toe en laat het mengsel op zacht vuur zo'n 4 minuten koken.
Breng het gerecht op smaak met vissaus. Roer de garnalen door de saus en verwarm ze nog even. Strooi voor het serveren de basilicum erover.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl