Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Classic mac & cheese

Indiener:
Categorie : Pasta
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 10 keer bekeken


Ingredienten

  40 gram bloem
  70 gram boter
  300 gram macaroni
  2 sneetjes witbrood, verkruimeld
  250 gram hamblokjes
  nootmuskaat
  150 gram jonge kaas, geraspt
  150 gram oude kaas, geraspt
  500 ml melk

Bereidingswijze

Nodig: ingevette ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking, maar haal 2 minuten van de kooktijd af zodat de pasta nog net niet gaar is. Verhit de boter in een (steel)pan en voeg de bloem toe tot er een roux ontstaat. Voeg vervolgens langzaam de melk toe en roer met een garde tot een romige saus. Voeg 100 gram oude en 100 gram jonge kaas toe er roer door totdat alle kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Meng de kaassaus en de hamblokjes door de macaroni en schep in de ovenschaal. Bestrooi met het broodkruim en de rest van de kaas. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl