Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Irish stew

Indiener: Geert Mulder
Categorie : Hoofdger. Rundvlees
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 16 keer bekeken


Ingredienten

  1 kg runder sucadelappen
  flesje Guinnes Export (ev. andere stout)
  4 uien
  500 ml runderbouillon
  2 winterpenen
  2 el worcestersaus
  500 gr vastkokende aardappels
  1 blikje tomatenpuree
  ev. peterselie voor garnering
  2 takjes tijm
  olie en boter om in te bakken
  2 tl suiker
  peper en zout
  4 tenen knoflook
  2 laurierblaadjes

Bereidingswijze

Voorbereiding - Snijd het vlees in dobbelstenen. - Maak de knoflook fijn. - Schil de aardappelen, schraap de wortels, pel de uien en plet de knoflook. - Snijd de uien in halve manen, de aardappelen in blokjes en de wortels in schijven. Bereidingswijze - Doe boter in een braadpan en bak hierin het vlees bruin, bestrooi met peper & zout en voeg de knoflook toe. - Voeg de suiker, tijm, laurier, tomatenpuree, worcestersaus, warme bouillon en de Guinness toe. - Breng het geheel aan de kook en laat dit op een laag vuurtje 1 uurtje sudderen. - Bak in olie de uien, aardappels en wortels ongeveer 10 minuten en voeg dit toe aan het vlees. - Laat het geheel nog 1 uurtje sudderen of totdat het vlees en de aardappelen gaar zijn. - Indien nodig bijvullen met vloeistof (bouillon, bier of water) - eventueel garneren met peterselie. Serveertip. - serveer met brood of rijst - uiteraard een Pint of Guinness

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl