Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Bietensoep met selderijroom

Indiener:
Categorie : Soepen     
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 23 keer bekeken


Ingredienten

  2 kippenbouillontabletten
  1 eetlepel (arachide)olie
  1 teen knoflook
  500 gram gekookte rode bieten
  250 gram winterpeen
  125 gram sour cream
  1/2 zakje selderij (a 40 gram)

Bereidingswijze

Nodig: staafmixer Voor 4 personen Schil de winterpeen en snij in stukken van 1 cm. Snij de onderkant van de bieten en snij in de bieten in gelijke stukken. Snij de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime pan en bak de peen, biet, knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en 750 ml water toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten op laag vuur koken. Maak ondertussen de selderijroom. Houd een paar blaadjes van de selderij apart en snij de rest fijn. Doe met de sour cream in een hoge beker. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Maak de staafmixer schoon. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Besprenkel elke kom met selderijroom, bestrooi met peper en garneer met de achtergebleven blaadjes selderij. De soep en selderijroom kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar los van elkaar afgedekt in de koelkast en verwarm de soep op laag vuur.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl