Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Linguine met pangrattato

Indiener:
Categorie : Pasta     
Keuken: Italiaans
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 19 keer bekeken


Ingredienten

  2 eetlepels kappertjes
  10 gram platte peterselie
  300 gram linguine (pasta)
  1 citroen
  50 gram panko
  6 eetlepels olijfolie
  1 takje rozemarijn
  1 teen knoflook
  50 gram Pecorino Romano
  4 eieren

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Snij de knoflook fijn. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snij fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de knoflook en rozemarijn 2 minuten op laag vuur. Voeg de panko toe en bak al roerend in 3-4 minuten goudbruin. Schep op een bord, rasp de schil van de citroen erboven en laat afkoelen tot gebruik. Dit is de pangrattato. Kook de linguine beetgaar. Hak ondertussen de peterselie en kappertjes fijn. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een hapjespan en bak de eieren op middelhoog vuur. Neem ze uit de pan als de randjes bruin kleuren, maar de dooiers nog vloeibaar zijn en zet het vuur uit. Leg op een bord. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Meng de peterselie, kappertjes en eventueel wat van de olijfolie waarin de eieren zijn gebakken . Breng op smaak met versgemalen peper. Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Leg op elk bord pasta een gebakken ei en bestrooi met de pangrattato. Rasp de Pecorino over de pasta en serveer direct.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl