Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Mosselen roquefort

Indiener:
Categorie : Hoofdgerechten Vis
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 24 keer bekeken


Ingredienten

  2 venkelknollen
  4 kg mosselen
  2 grote pannen
  300 gram roquefort
  100 ml slagroom
  10 jeneverbessen
  2 laurierblaadjes
  100 ml droge witte wijn
  1 theelepel venkelzaad
  2 eetlepels olijfolie
  2 uien

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je er op tikt. Laat de mosselen tot gebruik in het water staan. Verwijder de onderkant en de stelen van de venkel. Halveer de knol in de lengte en verwijder de harde kern. Snij de venkel in dunne reepjes. Halveer de uien en snij ze in dunne ringen. Verhit in 2 grote pannen elk 1 eetlepel olie. Verdeel de venkel, ui, het venkelzaad, de jeneverbessen en de laurierblaadjes over de pannen en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Verdeel de mosselen en vervolgens ook de wijn over de pannen en doe de deksel erop. Breng op hoog vuur aan de kook. Verdeel de slagroom en de roquefort over de pannen. Doe de deksel er weer op, schud een keer om en breng weer aan de kook. Schud nog een laatste keer om en serveer in de pan. Lekker met brood of frites.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl