Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Knoflook-kerrie spruitjes

Indiener: Geert
Categorie : Eenpans en Ovengerechten
Keuken: Hollands
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 69 keer bekeken


Ingredienten

  zak spruitjes
  2-3 theelepels kerriepoeder
  bakje champignons
  2 of 3 uien
  paar teentjes knoflook
  theelepel gemalen komijn / djintan
  pakje gerookt spek in stukjes
  water
  paar aardappelen
  scheutje (olijf)olie

Bereidingswijze

Maak de spruitjes schoon, schil de aardappels en snij ze in stukje, pel de uien en snij ze in stukjes, pel de knoflookteentjes en snij ze in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en uien even aan tot ze glazig zijn. Voeg de spekjes toe en braad ze even aan. Snij de champignons in schijfjes of in vieren en bak ze even mee tot deze ook wat glazig worden. Kook intussen het water. Voeg de kerrie en gemalen komijn toe en meng alles door elkaar. Voeg de spruiten en aardappelen toe (meng alles even door elkaar) en voeg zoveel kokend water toe dat het bijna onder water staat. Breng aan de kook en laat het geheel met de deksel op de hapjespan 30 - 45 minuten zachtjes sudderen tot de spruitjes en aardappelen gaar zijn.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl