Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Geroosterde geitenkaasjes met appel

Indiener:
Categorie : Lunch     
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 101 keer bekeken


Ingredienten

  1 hand verse rucolablaadjes
  2 eetl. vloeibare honing
  fijngehakte naaldjes van 2 tot 3 takjes rozemarijn
  40-45 g boter
  4 kleine of 2 grote appels (bv. elstar)
  extra: 4-6 lage ovenvaste schaaltjes
  25-30 g verse walnoten, in stukjes gebroken
  12 mini-geitenkaasjes (bv. petit chèvres van Président)

Bereidingswijze

Voor 4 a 6 personen. Verwarm de ovengrill voor. Knip de steeltjes van de rucolablaadjes af. Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in dunne schijfjes. Smelt de boter op laag vuur in een diepe koekenpan of braadpan. Voeg de appelplakjes, een snuf zout, de rozemarijn en honing toe en bak ze, al omscheppend, op matig tot hoog vuur in ongeveer 4 minuten zacht en iets gekaramelliseerd. Verdeel de appelschijfjes over de ovenschaaltjes en de kaasjes over de appel. Zet de schaaltjes 3 tot 4 minuten op het rooster boven het midden van de oven tot de kaasjes iets bruin en gesmolten zijn. Bestrooi met walnoten en daarna met rucolablaadjes en eet direct, met knapperig stokbrood erbij.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl