Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Raita

Indiener:
Categorie : Hapjes en tapas
Keuken: Indiaas
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 90 keer bekeken


Ingredienten

  2 eetlepels verse fijngehakte muntblaadjes
  1 theelepel geraspte citroenschil
  zout
  muntblaadjes voor de garnering
  1/4 eetlepel cayennepeper
  3 dl volle yoghurt
  2 middelgrote komkommers

Bereidingswijze

Schil de komkommers en rasp deze met een grove rasp, doe er wat zout bij. Roer alles door elkaar en laat 20 tot 30 minuten op kamertemperatuur staan. Doe de geraspte komkommer dan in een zeef en pers met de bolle kant van een lepel het vocht eruit. Meng in een kom de yoghurt, de cayennepeper, de fijngehakt muntblaadjes en de geraspte citroenschil. Klop het mengsel met een vork glad en voeg de komkommer toe. Laat de raita 1 a 2 uur in de koelkast afkoelen zodat deze doortrokken van de munt en specerijen. Garneer bij het opdienen met de muntblaadjes. Lekker met platbrood.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl