Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Spinaziesalade met pompoen en gorgonzola

Indiener:
Categorie : Maaltijdsalades     
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 71 keer bekeken


Ingredienten

  1 eetlepel balsamicoazijn
  zout en versgemalen peper
  1 1/2 eetlepel olijfolie, plus extra om te besprenkelen
  1 kleine flespompoen
  100 gram gorgonzola, in plakjes of verkruimeld
  120 gram jonge spinazie
  1/2 theelepel grove mosterd

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en schil. Snij de pompoen in 12 parten. Leg de parten in een braadslee, besprenkel ze met de olie, bestrooi met peper en zout en wentel ze zodat ze rondom met olie zijn bedekt. Rooster ze in ongeveer 20 minuten gaar. Klop intussen de olie, azijn en mosterd door elkaar en zet opzij. Verdeel de spinazie over vier borden of slakommen. Bestrooi ze met de kaas en leg op elk bord drie partjes pompoen. Besprenkel met de dressing en dien meteen op.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl