Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Vis in romige kokossaus

Indiener:
Categorie : Hoofdgerechten Vis
Keuken: Indiaas
Rating : 4.0
Hits : dit recept is 118 keer bekeken


Ingredienten

  500 gram verse kabeljauw
  1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  2 uien
  2 rode pepers
  4 cm verse gemberwortel
  1 stengel sereh (citroengras)
  zout
  1 blik kokosmelk (400 ml)
  2 theelepels gemalen kurkuma (koenjit)
  2 eetlepels olie
  4 takjes koriander

Bereidingswijze

Nodig: keukenmachine of vijzel Voor 4 personen. Snij het witte deel van het citroengras heel fijn. Schil de gember en hak deze fijn. Maak de pepertjes schoon, verwijder de pitjes en snij de peper in stukjes. Pureer het citroengras met de gember en de pepertjes in de keukenmachine of vijzel tot een pasta. Pel en snipper de uien. Laat de tomatenblokjes in een zeef uitlekken. Snij de vis in stukken van ongeveer 5 cm en hak de koriander fijn. Verhit de olie in een grote braadpan of wok en bak de ui al omscheppend in ongeveer 5 minuten iets bruin. Voeg de gemberpasta toe en bak dit al omscheppend ongeveer 3 minuten mee. Schep dan de kurkuma erdoor. Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 10 minuten inkoken tot een mooie saus en breng dan op smaak met wat zout. Leg de stukken vis in de saus en laat in ongeveer 5 minuten gaar stoven. Schep de vis dan in een schaal en schenk de saus erover. Strooi tot slot de koriander over de saus. Serveer met rijst.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl