Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Sinaasappelcrème

Indiener:
Categorie : Desserts
Keuken: Spaans
Rating : 4.0
Hits : dit recept is 86 keer bekeken


Ingredienten

  2 zakjes vanillesuiker
  2 dl melk
  50 gram witte basterdsuiker
  4 handsinaasappels
  1 eetlepel amandelschaafsel
  125 ml slagroom
  5 eidooiers

Bereidingswijze

Voor 6 personen. 1 sinaasappel goed schoonboenen en er 6 mooie plakjes van snijden. De overige sinaasappels uitpersen en 6 gave uigeholde helften bewaren. In een pan de sinaasappelsap aan de kook brengen en laten inkoken tot ca. 1/2 dl. In een pan met dikke bodem de melk, suiker en vanillesuiker op laag vuur aan de kook brengen. Eidooiers in een kom schuimig kloppen. Meng de melk al roerend door de eidooiers. Schenk het mengsel terug in de pan en breng al roerend tegen het kookpunt aan tot de crème dikker begint te worden. Neem de pan van het vuur. Roer het sinaasappelsap door de crème en laat in ongeveer 30 minuten afkoelen tot op kamertemperatuur. Roer af en toe door. Klop de slagroom stijf en spatel luchtig door de crème. Vul de sinaasappelhelften met de crème en laat 2 uur in de koelkast opstijven. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot lichtbruin. Zet de sinaasappels op 6 bordjes en garneer met een plakjes sinaasappel en wat amandelschaafsel.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl