Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Gevulde paprika's met pittig gehakt

Indiener:
Categorie : Hoofdger. Rundvlees
Keuken:
Rating : 3.0
Hits : dit recept is 134 keer bekeken


Ingredienten

  2 rode en 2 groene paprika\
  15 gram boter
  2 eetlepels fijngesneden peterselie
  100 gram geraspte belegen kaas
  500 gram rundergehakt
  2 teentjes knoflook, fijngehakt
  2 theelepels sambal oelek
  1 ui, gesnipperd

Bereidingswijze

Benodigdheden: aluminiumfolie

Voor 4 personen.

Verwarm de oven voor op 200 C.

Snijd de paprika\'s overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten (laat de steeltjes zitten).

Verhit de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en roerbak de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en roerbak het in 5 minuten rul en gaar; neem de pan van het vuur. Roer de helft van de kaas, de peterselie, sambal en zout en peper naar smaak door het gehakt.

Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en verpak elke helft in aluminiumfolie.

Bak de paprika\'s in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar; vouw 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de folie open en strooi de rest van de kaas over de paprika\'s.

Lekker met rijst of aardappelpuree en een salade.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl