Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Krokante kaas-uienringen

Indiener:
Categorie : Hapjes en tapas     
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 177 keer bekeken


Ingredienten

  30 gram grove mosterd
  200 gram mayonaise
  100 ml koolzuurhoudend mineraalwater
  1/2 theelepel cayennepeper
  40 gram maizena
  160 gram bloem
  200 gram geraspte oude kaas
  3 zoete uien
  1/2 citroen
  2 liter zonnebloemolie om in te frituren
  200 ml Texels Skuumkoppe (bier)

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Meng voor de dipsaus de mayonaise en mosterd in een kom. Pers de halve citroen uit en voeg sap naar smaak toe aan de dipsaus. Pel de zoete uien en snij ze in ringen van 1 1/2 cm dik. Haal de ringen los van elkaar. Meng de geraspte kaas, bloem, maizena, cayennepeper en eventueel wat zout in een kom. Roer er vervolgens met een garde langzaam het mineraalwater en bier door. Verhit de zonnebloemolie in een hoge pan of frituurpan tot 180 graden. Haal de uienringen in delen door het beslag. Frituur de ringen in 5-6 porties in ca. 4 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de gefrituurde kaas-uienringen op een platte schaal met de dipsaus er apart bij. Natuurlijk lekker met een glas Texels Skuumkoppe.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl