Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Bietensalade met Griekse yoghurt en mierikswortel

Indiener:
Categorie : Groente- en bijgerechten     
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 29 keer bekeken


Ingredienten

  800 gram rode bieten
  5 gram peterselie
  1 eetlepel mierikswortel (potje 140 gr. Kühne)
  125 ml Griekse yoghurt
  1 rode ui
  50 ml rode wijnazijn

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Doe de ongeschilde bieten in een pan en doe er zoveel water bij dat ze helemaal onder water staan. Voeg de helft van de azijn en eventueel wat zout toe. Breng aan de kook en laat de bieten in 50-60 minuten helemaal gaar worden. Als je een mes in de biet kan prikken is deze gaar. Giet de bieten af en laat ze in ongeveer 1 uur afkoelen. Pel intussen de ui en snij deze in dunne halve ringen. Meng in een kommetje met de rest van de azijn. Laat staan tot gebruik. Schil de bieten en snij ze in plakjes van 1/2 cm. Doe in een schaal en meng de ui met de azijn door de bietenplakjes. Meng de Griekse yoghurt met de mierikswortel. Verdeel het mengsel over de bietjes. Snij de peterselie fijn en strooi erover. Lekker met gebakken schil en gekookte krieltjes. Je kunt de bieten een avond van tevoren al koken. Tip: ipv mierikswortel kun je ook mosterd gebruiken. Tip: ipv rauwe biet kun je ook kant-en-klaar gekookte bietjes gebruiken.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl