Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Makreelsalade met avocadomousse en limoen

Indiener:
Categorie : Maaltijdsalades
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 185 keer bekeken


Ingredienten

  4 sneetjes (grof) bruinbrood zonder korst, in blokjes
  1 eetlepel gehakte bieslook
  125 ml yoghurt
  3 avocodo's
  3 eetlepels olijfolie
  1 rode peper, zonder zaadjes, in stukken
  1 kleine krop sla, gewassen
  200 gram spinazie, panklaar
  sap van 2 limoenen
  500 gram gerookte makreelfilet
  2 appels, in smalle reepjes

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Scheur de sla kleiner en meng de spinazie erdoor. Meng de helft van de limoensap door de appel tegen het verkleuren. Snij de makreelfilet in kleinere stukken en meng door de appelreepjes.

Meng de yoghurt met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Pureer de avocado's met de rode peper, de rest van het limoensap en 1 eetlepel olijfolie.

Verdeel de gemengde sla over borden of kommen en besprenkel met de yoghurtdressing. Verdeel de avocadopuree en het appel-makreelmengsel erover.

Verhit de rest van de olijfolie en bak de broodblokjes krokant. Bestrooi de salade met de bieslook en croutons.

Tip:
Vervang de makreel door gerookte zalm of haring.
Neem rucola in plaats spinazie.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl