Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Franse Perentaart

Indiener:
Categorie : Taart en gebak
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 232 keer bekeken


Ingredienten

  1 theelepel gemalen kaneel
  1 ei
  3 eetrijpe peren
  6 plakjes roomboter bladerdeeg (ontdooid)
  1 eetlepel amandelschaafsel
  2 eetlepels lemon curd (potje)
  150 gram amandelspijs

Bereidingswijze

Nodig: bakpapier Voor 6 personen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Plak de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat in een rechthoek aan elkaar. Schil de peren, snij in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees in dunne partjes. Splits het ei. Kneed het eiwit en kaneel door het amandelspijs. Verdeel de spijs met de bolle kant van een lepel over het bladerdeeg. Vouw de randen van het deeg 1 cm naar binnen. Leg de partjes peer dakpansgewijs in 2 rijen op het deeg. Bestrijk de vulling met de lemon curd en de randen van het deeg met de eidooier. Bak de perentaart in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Verhit intussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 minuten. Bestrooi de perentaart ermee zodra deze uit de oven komt.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl