Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Bistecche alla pizzaiola

Indiener: Petra
Categorie : Hoofdger. Rundvlees
Keuken: Italiaans
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 142 keer bekeken


Ingredienten

  4 dunne lendebiefstukken a 150 gram
  4 eetlepels extra vergine olijfolie
  1 theelepel gedroogde oregano
  400 gram romatomaten uit blik, in stukken gesneden
  1 eetlepel kappertjes
  handje fijngehakte peterselie
  4 ansjovisfilets op olie, uitgelekt
  1 teen knoflook, in dunne plakjes
  zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de olijfolie in een grote ondiepe koekenpan en bak de biefstukken 2 minuten per kant. Haal ze eruit en hou ze apart. Doe de knoflook, ansjovis, kappertjes en de helft van de peterselie in de pan en roerbak een paar minuten. Roer er grondig de tomaten en oregano door en kook alles 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur laag, leg de biefstukken weer in de pan (ze moeten onderstaan) en laat ze afhankelijk van hun dikte 10-15 minuten pruttelen. Controleer de smaak en voeg zo nodig zout en peper toe. Haal dan de pan van het vuur, bestrooi de inhoud met de rest van de peterselie en zet het gerecht meteen op tafel. Lekker met Italiaans brood.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl