Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Basistomatensaus

Indiener: Petra
Categorie : Sauzen en boters     
Keuken: Italiaans
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 180 keer bekeken


Ingredienten

  1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  4 eetlepels olijfolie
  1 blik tomaatblokjes (400 gram)
  1 bosje basilicum, blaadjes eraf gescheurd, steeltjes fijngehakt
  2 tenen knoflook, fijngehakt
  1-2 theelepels balsamicoazijn (optioneel)

Bereidingswijze

Voor 2-4 personen. Fruit de ui, knoflook en basilicumsteeltjes onder af en toe roeren ca 8 minuten in de olijfolie (laat ze niet bruin worden). Voeg de tomaatblokjes toe en roer goed. Breng aan de kook en draai het vuur lager. Laat de saus 30-40 minuten zachtjes koken, tot ie dik is geworden en de olie er bovenop drijft. Scheur de basilicumblaadjes en roer ze door de saus. Voeg een snuf zout en peper toe. Proef en voeg de balsamicoazijn toe als de smaak wat milder moet worden.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl