Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Bramentrifle

Indiener: Petra
Categorie : Desserts
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 211 keer bekeken


Ingredienten

  100 gram amarettikoekjes (of lange vingers of bitterkoekjes)
  100 ml zoete sherry (oloroso of Pedro Ximenez)
  200 gram roombotercake
  1 flinke eetlepel maizena
  75 gram suiker
  8 eidooiers
  500 ml melk
  450 ml slagroom
  300 gram bramen

Bereidingswijze

Voor 10 personen. Voor de custard schenk je de melk met, 150 ml slagroom in een steelpan op middelhoog vuur. Klop ondertussen de eidooiers, suiker en maizena tot een glad mengsel. Zodra de roommelk aan de rand begint te bubbelen, giet je die door het eidooiermengsel, onder voortdurend kloppen. Doe het complete custardmengsel weer terug in de steelpan en zet die op het vuur. Laat de custard indikken terwijl je rustig roert met een houten spatel. Schenk de custard dan in een schone kom en leg er bakpapier op. Laat volledig afkoelen. Breek of snij de cake in stukjes en verdeel de bodem over een glazen schaal. Sprenkel de sherry erover en laat die in de cake trekken. Verkruimel driekwart van de koekjes over de cake. Verdeel dan de bramen erover en bewaar de mooiste exemplaren (ongeveer een derde) voor de bovenkant. Schep de afgekoelde custard erover en strijk het oppervlak zo glad mogelijk. Klop de slagroom tot zich zachte pieken. vormen en verdeel de room over de custard. Strooi de rest van de bramen erover en laat de trifle 3 uur opstijven in de koelkast. Verkruimel vlak voor het serveren de rest van de koekjes over de trifle. Schep grote lepels van de trifle in schaaltjes, zorg dat je telkens tot de bodem gaat, zodat iedereen een mix van alle lagen krijgt.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl