Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Ketchup van geroosterde kerstomaten

Indiener: Petra
Categorie : Sauzen en boters     
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 219 keer bekeken


Ingredienten

  2 eetlepels poedersuiker
  3 eetlepels olijfolie
  1 kg kerstomaten
  zout en versgemalen zwarte peper
  300-400 ml water
  3 eetlepels rode wijnazijn
  1 eetlepel tomatenpuree
  1 teen knoflook, fijngehakt
  1/2 ui gesnipperd

Bereidingswijze

Nodig: staafmixer Voor ca 400 ml. Verwarm de oven voor tot 100 graden. Halveer de tomaten en leg ze op een bakplaat met de snijkant naar boven, strooi poedersuiker erover en kruid e met peper en zout. Bak ze circa 4 uur in de oven. Verhit de olie in een pan en fruit ui en knoflook, zonder ze laten verkleuren, tot ze zacht zijn. Doe de geroosterde tomaten, tomatenpuree, azijn en het water erbij en laat circa 15 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Mix tot een gladde ketchup en breng op smaak met peper en zout. Schenk de ketchup in een grondig schoongemaakte fles met een goed sluitende dop. De saus is 1 tot 2 weken houdbaar. Bewaar hem in de koelkast.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl