Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Salade van zoete aardappel met feta en koriander

Indiener: Petra
Categorie : Groente- en bijgerechten     
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 138 keer bekeken


Ingredienten

  2 theelepels komijnpoeder (djinten)
  5 eetlepels olijfolie
  1 kg zoete aardappels, geschild en in blokjes
  1 lente- of bosui, in ringetjes
  150 gram gemengde sla
  1 sjalotje, gesnipperd
  2 eetlepels honing
  2 eetlepels rodewijnazijn
  2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
  zout en peper
  75 gram feta
  handje koriander, gehakt

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de aardappels met 1 eetlepel olie, komijn- en korianderpoeder, zout en peper. Rooster de aardappels in de oven in ongeveer 35 minuten goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen. Klop intussen een dressing van de rest van de olie, de azijn, sjalot en honing. Meng de aardappels met de sla, bosui, dressing en koriander. Verkruimel de feta erboven. Lekker met kippenvleugels met honing en sesam.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl