Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Bananenbrood

Indiener: Petra
Categorie : Taart en gebak
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 155 keer bekeken


Ingredienten

  200 gram witte basterdsuiker
  100 gram boter
  300 gram bananen
  1 theelepel kaneelpoeder
  2 theelepels bakpoeder
  250 gram tarwebloem
  zout
  125 gram crème fraîche
  2 eieren
  8 gram vanillesuiker

Bereidingswijze

Nodig: cakevorm (27 cm), bakpapier, keukenmachine en een satéprikker. Voor 10 personen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Zeef in een grote kom de bloem, kaneel, bakpoeder en een mespunt zout. Pel en prak de bananen. Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 seconden tot een bijna glad mengsel. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel. Schep de bananenpuree door het beslag. Verdeel over de cakevorm en bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar in de oven. Controleer na 50 minuten op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 minuten afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl