Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Aubergines gevuld met geitenkaas en tomaat

Indiener: Petra
Categorie : Hoofdgerechten Vegetarisch     
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 122 keer bekeken


Ingredienten

  semi-gedroogde tomaten op olie (pot) 100 gram (uitgelekt gewicht), grof gehakt + 3 eetlepels olie
  2 aubergines, over de lengte gehalveerd
  120 gram zachte geitenkaas, verbrokkeld
  2 eetlepels verse oregano, fijngehakt + een beetje extra
  zout en peper
  geraspte schil van 1 citroen.

Bereidingswijze

Voor 2 personen. Verwarm de ovengrill voor. Snij het auberginevlees kruislings vrij diep in; let erop dat je niet in de schil snijdt. Bestrijk ze met 1 eetlepel olie uit het tomatenpotje, leg ze op de schilkant onder de grill en gril ze in ca 20 minuten gaar en zacht, keer ze halverwege. Meng intussen in een kom de tomaatjes met de oregano, geitenkaas en citroenrasp. Neem de auberginehelften uit de oven. Schep met een lepel het meeste van het auberginevlees uit de schil; let erop dat de schil heel blijft. Snij het vruchtvlees grof en roer door het tomatenmengsel. Breng op smaak met flink wat zout en peper en vul er de aubergineschillen mee. Sprenkel 2 eetlepels olie uit het tomatenpotje over de gevulde aubergines en schuif ze nog even onder de grill tot de kaas goudbruin begint te worden. Bestrooi met wat oregano en serveer.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl