Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Bloemkoolgratin met blauwe kaas en amandelen

Indiener: Petra
Categorie : Hoofdgerechten Vegetarisch     
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 219 keer bekeken


Ingredienten

  50 gram amandelschaafsel
  zout en peper
  200 gram blauwe kaas, grof verkruimeld
  1 ei
  200 ml crème fraîche
  800 gram bloemkool, in kleine roosjes

Bereidingswijze

Nodig: een ingevette ovenschaal Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een m=pan met ruim water en een snuf zout aan de kook en blancheer de bloemkoolroosjes in ca. 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken. Klop de crème fraîche met het ei, zout en peper los en schep de bloemkool erdoor. Schep dit mengsel in de ovenschaal en verdeel de kaas en amandelen erover. Bak de bloemkoolgratin in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin. Lekker met kruimige aardappels met gehakte peterselie en bieslook. Tip: je kunt de bloemkool ook vervangen door broccoli

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl