Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Romige paddenstoelensoep met knoflookbrood

Indiener: Petra
Categorie : Soepen     
Keuken:
Rating : 4.3
Hits : dit recept is 127 keer bekeken


Ingredienten

  300 gram geschilde aardappels, in gelijke stukken
  2 eetlepels zonnebloemolie
  1 liter paddenstoelen- of groentenbouillon
  250 gram gemengde paddestoelen, in stukken
  1 eetlepel (appelcider) azijn
  250 gram champignons, in kwarten
  3 teentjes knoflook, geperst
  125 ml slagroom
  1 stokbrood
  handje verse peterselie, fijngehakt + extra om te bestrooien
  125 gram gezouten boter, op kamertemperatuur

Bereidingswijze

Nodig: aluminiumfolie Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de aardappels, 2 teentjes knoflook, de champignons, de helft van de paddenstoelen en azijn ca. 3 minuten op een hoge stand. Voeg de bouillon toe en laat de soep ongeveer 20 minuten pruttelen op een lage stand. Meng intussen de boter met de rest van de knoflook en peterselie. Snij inkepingen in de bovenkant van het stokbrood en vul deze met knoflookboter (houd 1 lepel van de boter apart). Leg het brood op aluminiumfolie en bak circa 5 minuten in de oven tot de boter gesmolten is. Verhit intussen de overige knoflookboter en bak hierin de rest van de paddenstoelen 2-3 minuten. Pureer de soep en voeg de slagroom toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep in kommen en bestrooi met de gebakken paddenstoelen en wat peterselie. Serveer de soep met het knoflookbrood.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl