Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Hangop met kaneel en toffeesaus

Indiener: Petra
Categorie : Desserts
Keuken:
Rating : 3.5
Hits : dit recept is 128 keer bekeken


Ingredienten

  1 theelepel kaneelpoeder
  1 theelepel volle yoghurt
  150 ml slagroom
  150 gram bruine basterdsuiker
  100 gram boter, in blokjes

Bereidingswijze

Nodig: schone theedoek en vershoudfolie Voor 4 personen. Maak de theedoek nat en leg in een vergiet. Zet het vergiet in een kom en zorg dat het de bodem niet raakt. Schep de yoghurt in de doek en dek af met folie. Laat minimaal 4 uur uitlekken in de koelkast (dit kan ook een dag of nacht van tevoren). Schep de hangop uit de doek in een kom. Roer de kaneel erdoor en zet weer terug in de koelkast. Smelt voor de saus de boter met de basterdsuiker en voeg de slagroom in een straaltje toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 3 minuten zachtjes borrelen tot de saus zo dik is dat deze op de bolle kant van een houten lepel blijft hangen. Schep met 2 natgemaakte eetlepels 3 quenelles van de yoghurt op een bord. Druppel de toffeesaus er in strepen over.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl