Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Perentaart met gorgonzola en amandel

Indiener: Petra
Categorie : Hartige taarten     
Keuken:
Rating : 4.5
Hits : dit recept is 155 keer bekeken


Ingredienten

  4-5 handperen, geschild en in dunne plakjes
  250 gram gorgonzola, in stukjes
  1 rol koelvers bladerdeeg of plakjes hartigetaartdeeg, ontdooid
  1 ei, losgeklopt
  75 gram amandelschaafsel
  1 eetlepel tijmblaadjes
  3 eetlepels honing

Bereidingswijze

Voor 6 personen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg het deeg op de bakplaat en vouw de buitenste randen om. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en verdeel de kaas erover. Leg de perenpartjes dakpansgewijs op de kaas. Besprenkel met de honing en bestrooi met de tijm. Verdeel het amandelschaafsel erover en bestrijk de deegranden met ei. Bak de plaattaart in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. (geen liefhebber van gorgonzola? Kan ook goed met geitenkaas en brie)

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl