Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Ovenpasta met romige kaassaus

Indiener: Petra
Categorie : Pasta     
Keuken: Italiaans
Rating : 3.5
Hits : dit recept is 162 keer bekeken


Ingredienten

  1 teentje knoflook, geplet
  75 ml kookroom
  100 ml droge witte wijn
  300 - 400 gram penne
  2 eetlepels paneermeel
  nootmuskaat
  100 gram mascarpone
  100 gram oude kaas, geraspt
  100 gram gorgonzola, in kleine stukjes
  1 takje tijm
  1 laurierblaadje

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Kook de pasta in ruim water met zout iets harder dan beetgaar. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken. Verwarm de wijn met de kookroom, knoflook, laurier en tijm tot de wijn kookt. Zet de warmtebron laag en laat 10 minuten trekken. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Neem de knoflook en de kruiden uit de rooom en voeg alle kazen al roerend toe. Laat de kaas smelten, maar niet koken. Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat. Bestrooi de ovenschaap met paneermeel. Meng de kaassaus door de pasta en schep de pasta in de ovenschaal. Bak de pasta hoog in de oven in circa minuten goudbruin.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl