Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Broodje warm vlees met pindasaus

Indiener: Petra
Categorie : Lunch
Keuken: Indisch
Rating : 4.0
Hits : dit recept is 136 keer bekeken


Ingredienten

  1 kip- of varkensrollade (van 500 gram)
  1 eetlepel boter
  4 eetlepels atjar
  4 pistoletjes
  2 eetlepels kokosmelk
  1 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  4 a 5 eetlepels pindakaas met stukjes noot
  1 theelepel sambal
  2 eetlepels limoensap
  2 teentjes knoflook, geperst
  1 eetlepel zonnebloemolie
  3 a 4 eetlepels ketjap manis
  2 eetlepels seroendeng

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de boter en braad hierin de rollade aan. Giet er 1 eetlepel ketjap en 2 eetlepels water bij en laat afgedekt in ongeveer 30 minuten gaar sudderen. Schakel de warmtebron uit en laat de rollade een kwartiertje rusten in de jus. Verhit intussen de olie op een lage stand en fruit hierin de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de pindakaas, rest van de ketjap, sambal, limoensap, kokosmelk en 5 eetlepels water toe en roer tot een gladde saus. Laat op een lage stand pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft. Snij de rollade in dikke plakken. Snij de broodjes open en beleg ze met de plakken vlees. Schep er royaal pindasaus, de atjar en seroendeng over.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl