Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Kip-preipastei

Indiener: Petra
Categorie : Hoofdgerechten Kip
Keuken:
Rating : 3.0
Hits : dit recept is 81 keer bekeken


Ingredienten

  1 eetlepel zonnebloemolie
  350 ml kippenbouillon
  2 eetlepels bloem
  1 teentje knoflook, geperst
  2 preien, in dunne ringen
  500 gram kipfilet, in blokjes
  125 gram spekblokjes
  1 eidooier, losgeklopt
  6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  2 takjes verse tijm
  2 eetlepels mosterd
  125 ml crème fraîche

Bereidingswijze

Nodig: 1 quichevorm van 28 cm doorsnede, ingevet. Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de spekblokjes knapperig. Voeg de kip, prei en knoflook toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de bloem toe, bak even mee en voeg de kippenbouillon, crème fraîche, mosterd en tijm toe. Laat ongeveer 5 minuten sudderen tot een romige saus. Schep de kip met de saus in de vorm en bedek ruim met het bladerdeeg. Snij overtollig deeg langs de rand af. Maak in het midden van het deeg een gat van ca. 1 cm doorsnee, hierdoor kan de stoom ontsnappen. Bestrijk het deeg met ei en bak de pastei in de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin. Lekker met een frisse salade.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl