Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Kipstoofpotje met bier en pastinaakpuree

Indiener: Petra
Categorie : Hoofdgerechten Kip
Keuken:
Rating : 4.0
Hits : dit recept is 156 keer bekeken


Ingredienten

  2 takjes rozemarijn
  100 ml kippenbouillon
  200 ml slagroom
  1 eetlepel olijfolie
  2 uien, in ringen
  2 teentjes knoflook, geperst
  2 eetlepels bloem
  300 ml donker bier
  4 kippenbouten
  handje verse peterselie, fijngehakt
  25 gram boter
  750 gram pastinaak
  150 gram champignons, in kwarten

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin de kip op hoge stand in circa 10 minuten rondom goudbruin. Neem de kip uit de pan en voeg de ui en knoflook toe. Fruit de ui en knoflook glazig, roer de bloem erdoor en bak nog circa 1 minuut. Voeg vervolgens het bier de slagroom en de bouillon toe, roer goed door en breng het geheel aan de kook. Zet de warmtebron laag, doe de kip terug in de pan, voeg de rozemarijn toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel ongeveer 1 uur sudderen op een lage stand. Kook intussen de pastinaak in ongeveer 10 minuten gaar. Stamp tot een grove puree, voeg de boter toe en breng op smaak. Voeg de champignons toe aan de stoofpot en kook deze nog 5 minuten mee. Als de saus nog wat vloeibaar is kun je hem eventueel op een hoge stand verder laten inkoken. Serveer de stoofpot met de pastinaakpuree bestrooid met wat peterselie.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl