Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Luchtige honingcakejes

Indiener: Petra
Categorie : Taart en gebak
Keuken:
Rating : 4.0
Hits : dit recept is 193 keer bekeken


Ingredienten

  90 gram boter
  sap van 1/2 citroen
  1 theelepel bakpoeder
  90 gram bloem
  3 eetlepels + een beetje honing
  90 gram suiker
  2 eieren
  1 vanillestokje
  zout

Bereidingswijze

Benodigdheden: cakevormpjes Voor 4 personen. Smelt de boter. Snij het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Klop de eieren met de suiker en 3 eetlepels honing luchtig. Meng de bloem, het bakpoeder, het vanillemerg, het citroensap en een snufje zout door het eimengsel. Roer als laatste de gesmolten boter door het beslag. Verwarm de oven voor (elektrisch 200 graden, hetelucht 175 graden). Verdeel het beslag over cakevormpjes of ingevette kleine taartvormpjes. Bak de cakejes ca. 12 minuten in de oven. Bedruip de warme cakejes met nog wat honing en serveer meteen.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl