Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Kipkarbonade met citroencurry

Indiener: Petra
Categorie : Hoofdgerechten Kip
Keuken: Indiaas
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 155 keer bekeken


Ingredienten

  2 dl kippenbouillon
  1 dl maisolie
  peper en zout
  8 kipkarbonades
  2 blaadjes citroenmelisse
  sap van 1 citroen
  2 teentjes knoflook
  1 ui
  1 theelepel kardemompoeder
  1 theelepel kerriepoeder
  20 gram verse gemberwortel
  1 stengel sereh
  2 1/2 dl yoghurt
  1 eetlepel honing

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Hak de gemberwortel, de sereh, de knoflook en de blaadjes citroenmelisse fijn en snipper de ui.

Verwarm in een hoge pan 1/4 dl maisolie en voeg hieraan de ui, knoflook, gemberwortel en de sereh toe. Voeg even later de kerrie en het kardemompoeder toe.

Blus het geheel af met het citroensap en voeg de yoghurt, honing en bouillon toe. Doe de citroenmelisse erbij en kook het geheel rustig door.

Bak de kipkarbonade in de resterende olie goudgeel. Leg de kipkarbonade dan in het yoghurtkruidenmengsel en laat ze in ongeveer 20 minuten gaar worden. Voeg tussentijds eventueel wat water toe.

Serveer de kipkarbonade in de saus met gekookte basmatirijst.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl