Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Indiase aardappels met gebakken ei

Indiener: Petra
Categorie : Lunch     
Keuken: Indiaas
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 173 keer bekeken


Ingredienten

  1 eetlepel currypoeder
  1 eetlepel fijngehakte verse gemberwortel
  2 tenen knoflook, fijngehakt
  1 theelepel zwart mosterdzaad
  4 eetlepels zonnebloemolie
  800 gram middelgrote vastkokende aardappels, geschild en gehalveerd
  4 grote scharreleieren
  1 groene peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  6 bosuitjes, in dunne ringetjes
  25 gram boter
  1 theelepel kurkuma
  yoghurt en mangochutney voor erbij
  gehakte verse koriander voor de garnering

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Kook de aardappels in ruim kokend water in 15 minuten net zacht. Giet af in een vergiet en laat een paar minuten afkoelen. Snij de aardappels in stukjes. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Strooi, als de olie heet is, het mosterdzaad in de pan en laat een paar seconden bakken, of tot de zaadjes beginnen te springen. Voeg de knoflook, gember, currypoeder en kurkuma toe en bak 30 seconden onder voortdurend roeren. Doe de boter in de pan en voeg, zodra de boter is gesmolten, nog 1 eetlepel olie en de aardappels toe. Laat 5 minuten bakken, schep regelmatig door elkaar. Strooi de bosui en groene peper over de aardappels en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappels over 4 warme borden. Veeg de pan schoon met keukenpapier en zet terug op het vuur. Voeg de rest van de olie toe en bak de eieren 2-3 minuten. Schep de gebakken eieren op de aardappels, bestrooi met wat koriander en serveer met de yoghurt en mangochutney.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl